Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Перше відео з Марса, – знайдено сліди українських заробітчан?

У четвер, 18 лютого, увечері американське космічне агентство НАСА посадило на Марс новий ровер “Персеверанс” (англ. – непохитність, завзятість). Посадка відбулася близько 20:55 за Гринвічем – майже опівночі по Москві.

Передані з борту марсохода дані про благополучну посадку були зустрінуті в центрі управління польотом полегшенням і бурхливими оплесками.

Головним завданням марсохода стане пошук на Червоній планеті слідів бактеріального життя. Вчені впевнені, що якщо на Марсі колись було життя, то вона припадає на період від 3 до 4 млрд років тому, коли на планеті ще була вода.

“Персеверанс” став третім космічним апаратом, який прибув до Марса за останній місяць: раніше на його орбіту вийшли роботи ОАЕ і Китаю. Всі три місії покинули землю в липні 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ну, а українці переконують, що шукати ознаки біологічного життя на Марсі – зайве, бо поки тільки перші супутники із Землі летіли на Марс, вони уже відтіля поверталися на Землю із заробітків…

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності