Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Перші аукціони з продажу та оренди землі

На електронному майданчику Prozorro.Продажі відбулися перші аукціони з продажу та оренди землі.

Про це повідомляє пресслужба Prozorro. Так, земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 0,23 га продала Кам’янка-Бузька міська рада Львівської області. За лот змагалися три учасники, і стартова ціна під час торгів зросла в понад учетверо з 704 000 грн до 3 млн грн, йдеться в повідомленні. Ділянка призначена для будівництва та обслуговування підприємств торгівлі.

Також під час аукціонів здано в оренду на три роки земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 1,3 га у Дрогобичі. За результатами торгів вартість року оренди встановлена на рівні 227 000 грн.

На сьогоднішній день у системі Prozorro.Продажі вже оголошено 510 земельних аукціонів на 245 млн грн. Із них – 335 аукціонів з оренди та 175 – з продажу. Загальна площа виставлених на аукціонах земельних ділянок – 2300 га.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в другому читанні Закон №2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони)». Закон про онлайн-торги земельними ділянками почав діяти в Україні наприкінці червня 2021 року.

31 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроект  про відкриття ринку землі та скасування мораторію на продаж сільськогосподарських паїв.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності