Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Перші вибори депутатів районних рад новоутворених районів можуть не відбутися, – АМУ

Асоціація міст України (АМУ) звернулася до Центральної виборчої комісії щодо можливості призначення перших місцевих виборів депутатів районних рад районів, утворених Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів».

Про це повідомляє сайт Асоціації.

АМУ вважає, що положення абзацу другого частини сьомої статті 194 чинного Виборчого кодексу України не дозволяють Центральній виборчій комісії у правовий спосіб призначити перші місцеві вибори депутатів районних рад новоутворених районів.

Асоціація звернула увагу на те, що законодавством України не визначено орган, який має приймати рішення про утворення обласних та районних рад, а також не встановлено процедуру прийняття такого рішення. Тому, як йдеться в повідомленні, Центральна виборча комісія позбавлена можливості виконати приписи Виборчого кодексу України».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Асоціація міст України вважає, що за наявності таких обставин, перші вибори депутатів районних рад новоутворених районів 25 жовтня 2020 року не відбудуться.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності