Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Перший меморіальний комплекс пам’яті Небесної Сотні відкрили у Львові (відео)

У Львові відкрили перший в Україні меморіальний комплекс, що присвячений Небесної Сотні.

До Дня Незалежності України у Львові на пагорбах вулиці Кривоноса відкрили першу чергу Меморіалу Небесної Сотні. Згодом почнуть будувати пішохідний міст, який з’єднає Меморіал зі сквером «На Валах».923533_7_w_1000

У відкритті беруть участь родичі загиблих героїв, представники міської та обласної влади, духовенство та охочі львів’яни. До урочистостей долучився також міський голова Кракова. Меморіал Небесній Сотні у Львові став першим в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні минулого року. Переможця конкурсу на найкращий проект меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.923533_3_w_1000

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становить майже 20 млн грн.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності