Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

ПЕРШИМ піднімуть ТАРИФ НА ВОДУ

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує на засіданні у вівторок, 27 грудня, підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення.

Про це йдеться у проєктах ухвал, опублікованих на сайті НКРЕКП.

Очікується, що підвищення буде здійснюватись в два етапи: з 1 січня та 1 липня 2023 року.

У Нацкомісії пояснюють намір підвищити тарифи збільшенням обсягів реалізації, видатків на оплату праці, збільшенням амортизації та подорожчанням електроенергії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак, тарифи на воду в Харківській, Миколаївській та Херсонській областях, що постраждали внаслідок бойових дій, піднімати не будуть.

Також Національна енергетична компанія «Укренерго» запропонувала з 1 січня 2023 року збільшити тарифи на передачу електричної енергії та на диспетчерське (оперативно-технологічне) управління. Остаточне рішення оголосить Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Тарифи на тепло та гарячу воду для українців на період опалювального сезону не зміняться. Уряд виділив компенсацію, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кабмін передасть органам місцевого самоврядування 14 млрд грн субвенції на компенсацію різниці в тарифах (між економічно обґрунтованим і встановленим) на теплопостачання та постачання гарячої води.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також, за чутками, наступними МВФ вимагатиме від України підняття тарифу на газ і світло…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності