Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Перший аеромедичний евакуатор дістався Львівщині

Львівська область – перша в Україні, де стартує пілотний проект з надання аеромедичної допомоги. Львівські бригади будуть обслуговувати сім областей: Львівську, Закарпатську, Івано-Франківську, Волинську, Рівненську, Тернопільську і Чернівецьку. З 1 травня до цього проекту приєднається Київщина.

Пілотний проект у Львівській області реалізовуватимуть на базі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Його керівник Андрій Васько розповів, що у відділі аеромедичних евакуацій працюватиме 10 медпрацівників: п’ять лікарів і п’ять фельдшерів.

Раніше Центр оголосив конкурс з набору працівників у підрозділ з аеромедичної евакуації. Як повідомили у Центрі, працювати у ньому зголосилося 85 медпрацівників. У понеділок, 22 березня, конкурсна комісія має назвати переможців першого туру. У другому турі охочі працювати у аеромедичному підрозділі пройдуть співбесіду і тестування. Переможці другого туру конкурсу пройдуть відповідне навчання у Києві, після якого складатимуть іспит.

19 березня Андрій Васько оглянув у Києві вертоліт Airbus Helicopters H135, на якому працюватимуть львівські медики. Наступного тижня цей вертоліт уже буде у Львові. І перші транспортування важкохворих до лікарень гелікоптером розпочнуть уже з 1 квітня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На виклик першими прибуватимуть «швидкі», які доправлятимуть травмованих у місця посадки вертольота. За словами Андрія Васька, вертоліт базуватиметься на аеродромі в Городку. Його повністю обслуговуватиме МВС, натомість Центр екстреної медицини катастроф відповідатиме за медичне обслуговування пацієнтів.

«У Львівській області є багато місць, де може сісти вертоліт. Попередньо його можна посадити на будь-яку тверду поверхню. Пальне, сервіс вертольота і зарплату пілотів фінансуватиме Нацполіція. Ми ж готуємо медиків і обладнання», – пояснює Андрій Васько.

Використання медичного вертольота має збільшити шанс вижити тим пацієнтам, які опинилися у критичних ситуаціях. Крім цього, гелікоптером доставлятимуть органи для трансплантації.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності