Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Перший суто український електролітак Aeroprakt 20e

Українці неодноразово доводили, що вони можу усе й навіть більше. Черговим підтвердженням цього став електролітак Aeroprakt 20e, який вже здійснив свій перший політ. 

В небо електролітак підняв засновник та головний конструктор компанії, створеної на базі аматорського авіаклубу при АНТК ім. Антонова, Юрій Яковлєв.

Він розповів журналістам, як створювався Aeroprakt 20e та чи планують в майбутньому запустити електролітак в серію.

За словами Юрія, Aeroprakt 20e побудований на базі літака Аеропракт-20 й оснащений електродвигуном німецького виробництва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Літак Аеропракт-20 розроблений на початку 90-х років минулого століття нашою компанією Аеропракт і він на 100% розроблений та виготовлений в Україні. Таких літаків різних модифікацій було виготовлено 50 штук і всі вони оснащені двигунами внутрішнього згоряння австрійського виробництва. Встановивши електродвигун німецького виробництва на літак, вийшов Аеропракт-20е, що означає електричний”, – розповів пан Юрій.

Він також додав, що наразі електролітак тільки випробовують, тому говорити про його вартість зарано.

“Поки що це експериментальні роботи, внаслідок яких може бути створена електрична версія серійного літака Аеропракт-32. Про ціну поки що говорити рано, особливо в наш бурхливий час світової інфляції”, – наголосив Юрій Яковлєв.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності