Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Під час карантину Китай захопив рекордну частку світового експорту

Китай зміцнює свій статус домінуючої торгової країни світу, захопивши рекордну частку світового експорту. У той час як решта світу бореться з наслідками карантину, в Китаї досить швидко відновилася робота підприємств.

Китай залишається єдиною великою економікою, яка, за прогнозами, покаже зростання на 1,9 відсотка, а в 2021 році – на 8,2 відсотка. Експорт показав зростання четвертий місяць поспіль. У вересні він виріс на 9,9% в доларовому вираженні рік до року, а імпорт – на 13,2%, пише Bloomberg.

Поліпшення економічних показників сприяло зростанню юаня, який досяг 18-місячного максимуму в жовтні. Однак експерти бачать ризик для панування КНР в погіршенні американо-китайських відносин і в нерівномірному відновленні інших країн від наслідків пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, австралійські вчені почали випробування на людях вакцини від COVID-19. У США Компанія Moderna Inc успішно завершила перший етап випробувань вакцини проти коронавірусу. Поки  кращі науковці з усього світу працюють над виготовленням вакцини проти коронавірусу, очільник США Дональд Трамп зазначив, що розглядає можливість зробити її безкоштовною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вакцина проти коронавірусу китайської розробки вийде на ринок до кінця нинішнього року, у крайньому разі на початку наступного.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності