Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Під Хотином реконструювали славетну битву 400-літньої давнини (фото)

Минулими вихідними Хотин відзначив 400-ліття великої битви – з концертами, смолоскипами, реконструкторами та батутом просто на проїжджій частині у центрі.
Хотинська битва 1621 — битва між військами Речі Посполитої та багато переважаючими кількісно Османської імперії біля міста Хотина, завершальний етап Хотинської війни 1620–1621. Завершилася перемогою об’єднаних сил Речі Посполитої виключно за допомогою українського козацтва під головуванням гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного, у якій він отримав смертельне поранення отруєною стрілою. В результаті поразки під Хотином османський султан Осман II був змушений припинити війну.
Картина реконструкторської битви була непоганою, бо реконструкторів було небагато, але була і кіннота, і артилерія, і стріляли достатньо:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності