Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Підсумки Рамштайну-7: Захід не втомився від війни, Україна отримає новий пакет допомоги від союзників

Західні партнери вірять у перемогу України над російським агресором, а отже, розширюють військово-технічну допомогу Силам оборони нашої країни. Свідченням цього стали результати сьомої зустрічі координаційної групи представників іноземних країн, фактично негласної антипутінської коаліції, яка традиційно проводиться в німецькому Рамштайні.

Варто зазначити, що за підсумками цієї зустрічі наші стратегічні партнери ухвалили рішення передати українській стороні системи протиповітряної оборони, снаряди для реактивних систем залпового вогню, ствольну артилерію з боєкомплектом до неї, а також зимове спорядження.

Так сталося, що обговорення іноземної допомоги відбулося на тлі наймасованішого ракетного обстрілу росіянами української енергетичної інфраструктури та цивільних житлових об’єктів.

Утім, попри політичний тиск з боку російської федерації, масований обстріл енергетичної інфраструктури та влучання ракети на польську територію, жодних змін у моменті військової підтримки України з боку наших союзників немає.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І це показово. Є розуміння, що допомога Україні надаватиметься й надалі. Крім того, і це головне, є розуміння щодо необхідності надання Україні систем протиповітряної та високоточної зброї, перелік якої наразі достатній.

Крім того, суми допомоги, які були озвучені в ході “Рамштайну-7”, більш ніж позитивні й наближаються приблизно до мільярда доларів.

Тобто основна теза: Захід не втомився від війни в Україні, як би того не хотіла росія.

Та й не лише вона одна. Бо вже лунають заяви з боку Угорщини про необхідність укладання мирних угод.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Станом на сьогодні у західних партнерів є чітке розуміння, що Україні треба допомагати, бо саме вона є форпостом для Європи від росії.

Отже, це – не останній “Рамштайн” з військово-технічної допомоги.

У контексті цього не зайвим було б нагадати, що напередодні зустрічі в форматі “Рамштайн” США ухвалили рішення про надання Україні чергового траншу військово-фінансової допомоги на 400 млн доларів, що є дуже показовим і свідчить про те, що процеси військово-технічної та фінансової підтримки України йдуть паралельно, незважаючи на всі політичні колізії в Європі та США.

Нагадаю, за словами міністра оборони США, принаймні шість країн оголосили про нові пакети військової допомоги для України:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • Швеція – системи ППО, боєприпаси та інше озброєння на $287 млн;
  • Іспанія – дві додаткові пускові установки зенітних ракет HAWK та ракети до них;
  • Канада – $500 млн військової допомоги, зокрема зимове спорядження для солдатів;
  • Німеччина – артилерія та боєприпаси для РСЗВ MARS II;
  • Греція – артилерійські снаряди калібру 155 мм;
  • Польща – артилерійське і протитанкове озброєння, а також ППО ближнього радіуса дії.

Крім того, під час візиту до Києва прем’єр-міністр Ріші Сунак підтвердив, що Велика Британія посилить протиповітряну оборону України. Основний пакет протиповітряної оборони вартістю 50 мільйонів фунтів складається з 125 зенітних гармат і технологій для протидії іранським безпілотникам.

Своєю чергою, Франція передала Україні дві батареї ЗРК Crotale, а також дві ракетні системи залпового вогню.

Нагадаємо, 23 листопада Міністерство оборони Великої Британії оголосило, що вперше з початку війни передасть ЗСУ гелікоптери Sea King: перший з трьох вже в Україні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності