Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Підвищення мінімалки призведе до безробіття

Підняття мінімальної зарплати до 3200 гривень викликало на біржі праці неоднозначні емоції. Про це заявила кандидат економічних наук, доцент КНУ ім. Шевченко Анна Харламова.

«Багато вчених, які вивчають взаємозв‘язок мінімального розміру оплати праці та рівня життя, вважають, що його збільшення нерідко призводить до зростання безробіття. Прожитковий мінімум краще замінити гідною мінімальною погодинною оплатою відповідних типів робіт, як практикують в розвинених країнах. І було б добре перерахувати зарплати бюджетників ( лікарів і вчителів) у прив’язці до кваліфікації. Що стосується бізнесу, то тут навряд чи підвищать оклади працівникам, адже зарплати розраховують від прибутку, який все не росте» — повідомляє Харламова.

Найлегше знайти роботу в таких містах, як Київ, Харків, Одеса, Дніпропетровськ і Львів, до середині жовтня становище з вакансіями покращилося в Кіровоградській, Чернігівській та Львівській областях. Зворотна тенденція до зменшення кількості вакансій спостерігається в Хмельницькій, Запорізькій, Херсонській, Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності