Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“Пірнальні” кораблі Китаю та РФ – поєднання двох функцій

У Росії може вже незабаром з’явитися гібрид корабля та субмарини.

Так днями інформаційне агентство ТАСС повідомило про те, що ЦКЛ «Рубін» розробило перший в Росії пірнати патрульний корабель «Страж».

«Представляємо першу модифікацію занурюючогося патрульного корабля, що поєднує переваги підводного човна і надводного патрульного корабля. Проект отримав назву «Страж», на світовий ринок він буде виводитися під позначенням BOSS (Border and Offshore Submersible Sentry)», – розповіли в прес-службі ЦКБ« Рубін».

Рендер пірнаючого корабля проекту «Страж» tass.ru 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами розробників, проект розрахований на іноземних покупців.

Занурюючийся корабель можна використовувати як класичний підводний човен – для ведення розвідки і інших задач.

Він також може служити недорогим навчальним засобом для підготовки екіпажів та інфраструктури до закупівлі в майбутньому класичних підводних човнів.

Крім того, підводне положення дає кораблю відразу дві переваги: ​​можливість вести приховане спостереження за порушниками і тікати від несприятливих погодних умов, не перериваючи патрулювання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Занурювальні кораблі – це відносно стара розробка, але з урахуванням сучасних технологій вона може отримати «нове життя». Раніше схожу концепцію презентували в Китаї.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності