Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Піррова перемога для Зеленського, – чи з’явиться у Разумкова своя партія і, чи піде у президенти

Сьогодні, 7 жовтня, Дмитра Разумкова відправили у відставку з посади голови Верховної Ради. «За» відповідне рішення проголосували 284 народних депутати. Зокрема, від «Слуги народу» відставку Разумкова підтримали 215 нардепів, від групи «Довіра» – 18, від групи «За майбутнє» – 19, від фракції «Батьківщина» – 20, від фракції «Голос» – 6 та 6 позафракційних.

Відставка Дмитра Разумкова вчергове довела, як ситуативно небезпечно покладатися на господаря безгоспного “Голосу” та  лідерку “Батьківщини”, гаманці якої сьогодні перебувають під пильним силовиків. Таким чином Юлія Володимирівна, яка на порошенковий лад не так давно розповідала Зеленському, як йому і чим грати на корпоративах на своєму піаніно, в ситуації з Разумковим вкотре показала себе ненадійною партнеркою і прогнулася під чергового Президента.

Надалі ситуація в команді Президента буде залежати від того, чи наважиться Разумков створити власну політичну силу і переманити до неї частину депутатів фракції «Слуга народу» та інших. Якщо так, то вийде, що ЮВТ своїм прогином зіслужила ведмежу черговому Президенту… А у Разумково, дійсно, тепер є усі шанси успішно висуватися на наступних виборах у… президенти…

В загальному, зараз відставка Дмитра Разумкова з посади спікера не змінить розклад політсил у парламенті. Монобільшість швидко призначить нове керівництво Верховної Ради, а подальша доля Разумкова буде залежати від його політичних амбіцій і бажання оформити їх у вигляді власної політичної сили.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Виглядає на те, що новим спікером Верховної Ради буде обрано Руслана Стефанчука. Адже він має найбільший досвід роботи у парламенті та зарекомендував себе достатньо лояльним до президента Зеленського і партії «Слуга народу».

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності