Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Після 11 вересня ХАМАС для США раптом став “нецікавим”, – найавторитетніше видання США

Спецслужби США майже припинили шпигувати за ХАМАСом та іншими палестинськими угрупованнями після терористичної атаки 11 вересня 2001 року. Натомість американці спрямували ресурси на полювання на лідерів Аль-Каїди, а згодом і Ісламської держави.

Про це в коментарі The Wall Street Journal повідомив американський чиновник, знайомий з ситуацією.

Як повідомляється, США вважали, що ХАМАС ніколи безпосередньо не погрожував Америці.

У зв’язку з цим Вашингтон передав відповідальність Ізраїлю, будучи впевненим, що його агресивні Служби безпеки виявлять будь-яку загрозу. Це мала бути «добре продумана ставка», сказав виданню високопоставлений чиновник по боротьбі з тероризмом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Попри величезний бюджет і репутацію країни, у якої всюди є очі і вуха, спецслужбам США доводиться розставляти пріоритети для своїх цілей за допомогою складного формального процесу.

За словами чиновників, в останні роки це призвело до того, що більше ресурсів було зосереджено на Китаї і менше на Близькому Сході.

Тим часом деякі чиновники кажуть, що США неправильно оцінили загрозу для американського народу.

Враховуючи, що понад 30 американців загинули, а 10 зникли безвісти, побоювання регіональної війни зростають.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Що стосується провалів розвідки, які дійсно в основному лежать на Ізраїлі, я думаю, що ми також повинні розділити деяку провину за те, що пропустили цю подію. Схоже, що передача цілі ізраїльтянам мала наслідки», – заявив відставний оперативний офіцер ЦРУ Марк Полімеропулос.

Цікаво, якщо США й дійсно забили на ХАМАС, то як же Моссад? Невже ця служба теж ігнорувала його? А якщо ні, тоді, де ж хвалена співпраця між ЦРУ і Моссадом та обмін інформацією?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності