Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Після Ірану в рф залишаються ще союзниками Північна Корея, Китай та Індія, – чи зрозуміють вони натяк?

В ніч на 29 січня відбулась атака дронів-камікадзе на військові об’єкти на території Ірану. Невідомі безпілотники раптово уразили кілька військових об’єктів та нафтопереробний завод. Повідомляється о вибухах та масштабних пожежах у містах Тегеран, Исфахан, Хой, Салімі, Хамадан, Джаванруд, Рашт.
З’являється відео значних уражень та великих пожеж в іранських містах.
Жодна з країн світу не взяла на себе відповідальність за цей повномасштабний напад.
Атака в Ірані почалась одразу після спалаху терористичних актів в Ізраїлі та у секторі Газа, внаслідок яких загинуло багато ізраїльтян.
Цікаво, що Іран, озброєний новітніми російськими системами протиповітряної оборони, не зміг відбити атаку. Іран є зараз головним військовим союзником рф, обидві терористичні країни обмінюються військовими технологіями та озброєнням, проводять спільні військові операції.
Дуже справедлива кара для Ірану, який веде відкриту терористичну війну проти багатьох країн світу, в тому числі проти України.

Зокрема один з безпілотників цієї ночі атакував завод Міністерства оборони Ірану, який спеціалізується на виробництві боєприпасів, у тому числі й дронів-камікадзе Shahed 131/136. Про це повідомляє Міноборони Ірану.

За словами заступника з питань політичної безпеки глави Ісфахана Мохаммад-Реза Джан Нішарі, на завод у місті було здійснено невдалу атаку безпілотників. За попередніми даними, буцімто тільки пошкоджено дах будівлі.

«Ввечері 28 січня близько 23:30 було проведено невдалу атаку з використанням міні-дронів на один із центрів Міноборони. Один із них був збитий комплексом ППО, а два інших потрапили до оборонних пасток і вибухнули», – йдеться у повідомленні.

Також за попередніми даними атака безпілотника не призвела до людських жертв та не вивела з виробництва обладнання заводу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Іран та росія запланували створити токен Перського регіону, який працюватиме у зовнішньоторговельних розрахунках замість долара, рубля та іранського ріалу.

Також заступниця Державного секретаря США Венді Шерман і заступник Міністра оборони з політичних питань Колін Кал повідомили, що росія продовжує просити Іран і Північну Корею про допомогу з ракетами і безпілотними літальними апаратами. Країні-терористу не вистачає озброєння.

Іранські офіційні особи повідомили Сирії, що їм тепер доведеться платити більше за додаткові поставки нафти, що подвоїть ціну до понад 70 доларів за барель.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності