Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Після зустрічі із Зеленським у Києві Грета Тунберг постане перед судом…

Екоактивістка Грета Тунберг, яка нещодавно відвідала Київ, де зустрічалася з президентом України Володимиром Зеленським, тепер постане перед судом за звинуваченням у «непокорі поліції» під час акції протесту.

Про це повідомляє шведська прокуратура.

Зазначається, що в червні разом з іншими протестувальниками активістка блокувала нафтові танкери у шведському порту Мальме та не підкорилася наказу поліції залишити місце події.

Як вказують правоохоронці, їй може загрожувати ув’язнення на пів року або штраф.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Прокурор висунув звинувачення проти молодої жінки, яка 19 червня цього року брала участь у кліматичній демонстрації, яка, за словами обвинувачення, спричинила порушення руху транспорту в Мальме», – йдеться в повідомленні шведської прокуратури.

За інформацією BBC, Тунберг постане перед судом 24 липня разом з трьома іншими протестувальниками. За її словами, метою акції було «фізично зупинити інфраструктуру викопного палива».

Раніше ми писали, що шведська екоактивістка Грета Тунберг доєдналася до мітингу проти екоциду в Україні, який організували українці в німецькому Бонні перед будівлею ООН.

Також нагадаємо, що росія зробила екоцид в Україні й за це має бути притягнута до відповідальності. Про це заявила у Twitter шведська екологічна активістка Грета Тунберг.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності