Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

План Борреля фіндопомоги ЗСУ приречений?

План Європейського Союзу витратити до 20 мільярдів євро на військову допомогу Україні зустрів опір з боку деяких країн ЄС і може не бути реалізованим у нинішньому вигляді.

Про це повідомило агентство Reutersз посиланням на дипломатичні джерела.

Раніше керівник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель запропонував створити спеціальний фонд для підтримки української армії на наступні чотири роки обсягом до 20 мільярдів євро.

Цей фонд має компенсувати державам-членам витрати на закупівлю й передання Україні боєприпасів, ракет і танків, а також фінансуватиме навчання українських військовослужбовців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністри оборони ЄС готуються обговорити цей план у в Брюсселі 14 листопада.

Однак дипломати кажуть, що багато країн – в тому числі важковаговик ЄС Німеччина – висловили застереження щодо виділення таких великих сум на кілька років наперед.

«Я не збираюся поки що оголошувати цю ідею мертвою. Але, звичайно, завжди можна досягти поліпшень. У Німеччини було багато запитань … і це справедливо. Ми говоримо про великі гроші», – заявив дипломат ЄС на умовах анонімності.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності