Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

План деокупації Криму: “бавовна” у Джанкої – перший етап підготовки до контрнаступу ЗСУ на півдні?

Днями в окупованому Джанкої пролунала серія вибухів на території залізничної інфраструктури. В ГУР МОУ заявили, що вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети “Калибр НК” під час їхнього транспортування залізницею. Наразі даних, які би підтверджували версію подій озвучених ГУР МОУ немає.

Менше з тим, Джанкой – це вузловий транспортний хаб окупантів, де є залізниця та зручне шляхосполучення, що робить його “привабливим” для майбутніх проявів активності “невідомих” БПЛА. Джанкой – це основна військова база російських окупантів на території окупованого Криму.

Наразі Джанкойській аеродром окупаційні війська перетворили на свою військову авіабазу. На сьогоднішній день там базується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу армії РФ, а також росіяни розташували свої гелікоптери Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52 разом з літаками, що завдають удари по позиціям ЗСУ в Херсонській та Запорізькій областях.

Варто також підкреслити, що в районі Джанкоя розташована велика кількість складів з БК, але під їх зберігання ворог використовує приміщення, яке зовсім не підходить своїм функціоналом, зокрема – це свиноферми, які створюють серйозні ризики для цивільного населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Утім, на відміну від російських окупаційних військ, ЗСУ не б’є по житлових кварталах. Варто говорити про те, що нанесення ударів по військовій інфраструктурі в Джанкої дивним чином співпали з нещодавнім збиттям американського безпілотника в акваторії Чорного моря.

Тоді всі розмірковували про можливу серйозну реакцію з боку США. Зрозуміло, що прямої відповіді ніхто не чекав, бо якщо відповідь і буде, то опосередковано. Те, що відбувається зараз, то це передача Україні безпілотних літальних апаратів, що здатні наносити удари по військових об’єктах на території окупованого Криму.

Пропоную згадати заяви офіційних представників США з приводу того, що удари по російській військовій інфраструктурі в Криму – це законні цілі ЗСУ.

Примітно, що місцевий кримський гауляйтер Ігор Івін, який наразі працює в окупаційній “адміністрації”, заявив, що вибухи в місті були саме “прильотом безпілотників”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А так званий “глава Криму” Сергій Аксьонов звернув увагу лише на те, що в районі окупованого Джанкоя “відпрацювала російська ППО”. Він не говорив про удари українського БПЛА, але сказав лише про якісь “уламки”, які “пошкодили домоволодіння й магазин”.

Звичайно, що росіяни говорили і будуть знову говорити про  міфічні навчання та ефективну роботу ППО. Але наслідки удару свідчать про результативний каскадний характер планування подальшої деокупації Криму, де першим етапом є нанесення точкових ударів саме по військовій інфраструктурі ворога. Зокрема, з використанням БПЛА. Якщо раніше Крим планували звільняти виключно дипломатичним шляхом, то наразі це тільки про військовий характер. До того ж нанесення ударів співпало з активізацією ситуації на Запорізькому напрямку, а саме – успішним характером дій підрозділів ЗСУ в проведенні наступальних дій, мета яких – виявити оборонні позиції російських окупантів.

Звертаю увагу, що на так звану “пожежу продуктового магазину” відреагувала друга посадова особа окупаційної “адміністрації”, що вже говорить про надзвичайний характер ситуації.

Недарма в Джанкої було введено надзвичайний стан. Сумніваюся, що через загоряння продуктового магазину, окупаційна влада б вводила надзвичайний стан. Місто повністю оточене окупаційними силовиками, які проводять адресні перевірки місцевого населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такі вибухи на ворожих військових об’єктах в Криму, демонструють спроможність українських військових, які запрошують окупантів до конкретних дій, а саме – звільнити Кримський півострів.

Нагадаю, Рада національної безпеки та оборони розробляє концепцію із деокупації українського Криму. Вона складається із 12 кроків. Зокрема, серед них – знищення Кримського мосту, який з’єднує півострів із материкою Росією, програма “Детоксикація”,  створення документальної бази фактів російських злочинів проти українців, які чинили спротив окупації та інше.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності