Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

“Пласт” отримав державне визнання

Верховна Рада проголосувала за закон про визнання і підтримку національної скаутської організації “Пласт” на державному рівні.

За відповідний законопроект в четвер, 30 травня, проголосували 228 народних депутатів.

Законопроект регулює порядок державної підтримки “Пласту” і визнає історичний внесок “Пласту” в громаplast1дянську освіту дітей та молоді, отримання і становлення української державності; шанує сотні пластунів, які загинули в боротьбі за здобуття незалежності України в XX столітті й під час агресії Російської Федерації на сході України, починаючи з 2014 року.

Видання наголошує, що проголосований закон підтримує більше, ніж столітню безперервну традицію “Пласту”, який виховав десятки тисяч активних громадян – педагогів і вчених, підприємців, лікарів, журналістів, церковних діячів, військових; створює основи державної політики щодо підтримки “Пласту” як українського пластового (скаутського) руху в Україні та світі.

Закон України вносить зміни до законів “Про культуру” та “Про позашкільну освіту” з метою визначення формату державної підтримки “Пласту”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що “Пласт” – національна скаутська організація України, створена у 1911 році.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності