Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Платна “безкоштовна” медицина у Дніпрі (фото)

Один з керівників Дніпропетровського діагностичного центру, який є провідним обласним закладом з проведення складних кардіохірургічних операцій, налагодив протиправну схему. Діяв він у змові з однією з медичних приватних структур. “Заробляли” вони на тому, що брали гроші за безкоштовні операції.

До центру звертались люди, які потребували невідкладного і спеціалізованого втручання лікарів. Подібні операції фінансуються МОЗ України та іншими спеціалізованими структурами і гарантовано забезпечуються медпрепаратами. Представник адміністрації медзакладу казав пацієнтам, що грошей та ліків начебто не вистачає. Він пропонував звернутися до афілійованої медичної бізнес-структури і придбати там необхідні медикаменти для операції. Про це повідомляє СБУ.

Після оплати пацієнти в більшості випадків навіть не отримували на руки придбані препарати та інструментарій. Їх заспокоювали тим, що все передадуть в центр на час операції. Таким чином операцію проводили за допомогою виділених державою ліків, а гроші учасники оборудки ділили між собою.

Такий механізм працював не один місяць. Середній “цінник” на операцію складав близько 80 тисяч гривень. Співробітники СБУ задокументували 10 подібних фактів, завдяки яким зловмисники збагатилися майже на мільйон гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час обшуків за місцями роботи та мешкання фігурантів вилучили комп’ютерну техніку, медичну документацію, чорнову бухгалтерію і більш ніж 500 тисяч доларів готівкою.

Учасникам схеми повідомили про підозру за частиною 4 статті 190 ККУ (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Найближчим часом суд обере запобіжний захід.

Раніше голова ДніпроОВА Сергій Лисак анонсував кадрові зміни через те, що у лікарні брали гроші за безкоштовні ліки.

Також у Дніпрі чоловік продав гумдопомогу для ЗСУ на 2 мільйони гривень. Крім цього, а ще у Дніпропетровській області “волонтери” продавали бронежилети, що призначалися для ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності