Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Початок ЦЕНЗУРИ преси у США, – перед друком фото Гарріс їх треба погоджувати з нею, щоб не звинуватили у расизмі

DES MOINES, IA - AUGUST 10: Democratic presidential candidate Sen. Kamala Harris (D-CA) speaks on stage during a forum on gun safety at the Iowa Events Center on August 10, 2019 in Des Moines, Iowa. The event was hosted by Everytown for Gun Safety. (Photo by Stephen Maturen/Getty Images)

Головний редактор американського видання Vogue Анна Вінтур виступила на захист обкладинки журналу з Камалою Гарріс – першої в історії темношкірою жінкою на посаді віце-президента США.

Журнал Vogue після виходу номера розкритикували за те, що Гарріс зображена на фото в неформальному одязі і кедах Converse, а деякі користувачі соцмереж звинуватили видання в спробі освітлити шкіру нового віце-президента США.

Сама Гарріс після виходу номера заявила, що хотіла бачити в ньому іншу свою фотографію, в діловому костюмі.

Вінтур у вівторок виправдовувалася в інтерв’ю New York Times Swish Каре Свішер, що єдиною метою видання було підкреслити успіх, якого досягла Гарріс.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми хотіли лише віддати належне дивовижній перемозі обраної віце-президентом Камали Гарріс, показати важливість цього моменту в історії Америки і його важливість для всіх жінок світу не з білим кольором шкіри“, – сказала головний редактор Vogue.

Вся наша команда була переконана, що менш формальний портрет обраної віце-президентки дійсно відображає момент, в якому ми живемо“, – сказала Вінтур.

Редактори журналу порахували, що фото в неформальному одязі відображає трагічну ситуацію, в якій опинився світ через пандемію коронавірусу, на тлі якої Гарріс і Джо Байден вели свою кампанію.

Джо Байден і Камала Харріс виступили перед американцями

Ми вибрали цю менш формальну фотографію, щоб відобразити трагічний момент у всесвітній історії […], тому що вона добре характеризує кампанію Байдена і Гарріс і все, чого вони намагалися домогтися і, впевнена, доб’ються“, – додала журналістка, яка сама давно є членом Демократичної партії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерела в редакції Vogue розповідають, що фотографія в формальному костюмі, можливо, з’явиться в окремому тиражі номера журналу, присвяченого Харріс.

Обидві фотографії зняв Тайлер Мітчелл – перший в історії Vogue чорношкірий фотограф, який зробив в 2018 році фото для обкладинки журналу.

Vogue і Анну Вінтур і в минулому звинувачували в расизмі, а журналісти видання скаржилися на прояви расової упередженості на робочому місці.

Зокрема, на це поскаржився редактор британської версії журналу Едвард Еннінфул – він стверджував, що охоронець в редакції упереджено поставився до нього із-за його раси.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У червні минулого року Беверлі Джонсон, перша темношкіра модель, що з’явилася на обкладинці Vogue, теж звинуватила редакцію в тому, що в ній не дають шансів на зростання темношкірим співробітникам.

Зауважу, що в мережі безліч фотографій політика в кедах, а спроба диктувати поважному виданню, яку йому публікувати фотографію є першим проявом цензури ЗМІ з боку члена Демократичної партії США замаскованої під боротьбу із расизмом. Те ще буде далі, ось побачите“, – коментує подію політичний аналітик і діяч Тарас Боднар.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності