Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Початок тижня видався цікавим:

Судячи яким виявився учорашній понеділок 4 вересня, то тиждень обіцяє видатися цікавим:

РЕЗНІКОВ ЙДЕ, АЛЕ НЕ В ТЮРМУ, А ПОСЛОМ… І НЕ В ШВЕЙЦАРІЮ
Доволі швидко просувається зміна міністра оборони України. Зранку Олексій Резніков подавдо Верховної Ради заяву про відставку. Вдень Комітет ВРУ з питань оборони підтримав таке рішення відомого адвоката. Верховна Рада вже завтра, 5 вересня, має проголосувати за звільнення Олексія Резнікова та Рустема Умєрова з посад очільників Міноборони та Фонду держмайна відповідно, та затвердити останнього на посаді міністра оборони.

Наразі західні ЗМІ придивляються до якостей майбутнього міністра обороні України Рустема Умєрова. Наприклад, британська служба ВВС зазначає, що він та людина, яка вела переговори з представниками росії.

«Він представляв свою країну на мирних переговорах на початку повномасштабного вторгнення Москви у 2022 році. Він був ключовою силою в забезпеченні безпечної репатріації відомих ув’язнених і брав участь у переговорах щодо забезпечення безпечного експорту українського зерна через Чорне море. Провідний член кримськотатарської громади, тюркського населення, корінного населення Кримського півострова, пан Умеров також став центральною фігурою в ініціативах президента Володимира Зеленського щодо взаємодії з ісламськими країнами», — повідомляє британська служба.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“ЛЮБИЙ ДРУГ” ЕРДОГАНА – путін, ОБЛРМАВ СУЛТАНА. А, МОЖЕ, ЩОСЬ БУЛО ЗА ЛАШТУНКАМИ?..
В Сочі султан Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зустрівся з путіним, хоча спершу запрошував путіна до себе, але міжнародний орден на арешт заважає росіянину мандрувати світом. Від цих переговорів очікувалося розблокування «зернового коридору» по Чорному морю, який і без дозволу Кремля поки функціонує.  Турецький лідер навіть анонсував  приємні новини для мешканців країн Африки, що зазвичай робиться тоді, коли команди лідерів обох країн мають 100% позитивну домовленість.

«Повідомлення буде дуже важливим кроком, особливо для країн Африки», – сказав наперед Ердоган журналістам перед початком переговорів у Сочі.

Але міжнародний злочинець залишився вірний своєму амплуа — путін відмовився продовжувати «зернову угоду».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більш того, ці переговори кацапи в черговий раз використала для просування своїх наративів. А саме:

    • Захід обманював росію щодо гуманітарного характеру зернової угоди. Москва буде готова реанімувати домовленості, як тільки будуть виконані угоди щодо неї.
    • Поки ж росія має намір продовжувати експорт продовольства та добрив сама, близька до завершення переговорів із шістьма африканськими країнами щодо доставки зерна.
    • Коридори для продовольства не мали використовуватися у військових цілях, але вони «використовуються іншою стороною».
    • росія ніколи не відмовлялася від посередницьких послуг із врегулювання ситуації в Україні, але Київ сам відправив усі домовленості на звалище.

Ердоган, назвавши путіна кілька різів “любим другом”, поїхав додому ні з чим, лише в черговий раз повідомивши, що Анкара готова взяти на себе посередництво по Україні і заявив, що потрібно продовжувати працювати над питанням «зернової угоди».

НОВИНИ З ФРОНТУ НА 10-му РОЦІ ВІЙНИ:

В ніч на 4 вересня Одеська область зазнала чергового удару від російських загарбників. Внаслідок багатогодинної масованої ворожої атаки із застосуванням ударних дронів типу «Шахед» зафіксовані пошкодження у двох територіальних громадах. Руйнувань зазнали адміністративні будівлі, складські та виробничі приміщення, сільгосптехніка.

Ворог випустив 32 дрони з території поки окупованого Криму та Краснодарського краю росії. Цілями атаки стали об’єкти в Одеській та Дніпропетровський області. Силами ППО України 23  дронт було знищено.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

НАТО і РУМУНІЯ ЗНОВУ ОБІСРАЛИСЯ ВІД ДВОХ КАЦАПСЬКИХ “ШАХЕДІВ”

Під час цієї нічної атаки по Ізмаїлу та Рені Одеської області російські «Шахеди» впали та вибухнули на території Румунії. Мешканці румунського міста Галац чули сильні вибухи. Але на думку уряду Румунії, яка є членом НАТО, нічого страшного не відбулося.

Міноборони Румунії повідомило, що атака російських безпілотників на Одещину не становила жодної прямої військової загрози для країни.  «Ніколи засоби нападу, використані російською федерацією, не створювали прямих військових загроз національній території або територіальним водам Румунії», —  сказано у повідомленні.

Вдень у центрі окупованого Донецька пролуналасерія вибухів. Куди саме прилетіло, поки не повідомляється.  Але судячи з фото, яке виклали мешканці окупованого міста, там вікна у будівлях навкруги давно забиті дошками. По непідтвердженій інформації, у цьому районі базуються окупанти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також стало відомо, що українські військові звільнили близько 47 квадратних кілометрів на Бахмутському напрямку за час контрнаступу. Але по версії міністра оборони росії Сергія Шойгу, ми не наступаємо, а лише втрачаємо там танки. Причому, втратили спочатку шість танків, потім ще шість – у підсумку, за підрахунком Шойгу, 11-ть (не помилка).

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, українські військові під час контрнаступальних операцій у Запорізькій області, швидше за все, прорвали найбільш підготовлену лінію оборони російських окупантів, і наступні лінії можуть бути не такими сильними. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр проінформувала, що ми маємо успіхи також на Мелітопольському напрямку та активно нищать ворога на півдні.

ШОЛЬЦ ВКОТРЕ ДОВІВ, ЩО НЕ ПЕДЕРАСТ ?!
Неприємність сталася з канцлером ФРГ Олафом Шольцем. Під час пробіжки політик отримав травму обличчя та вимушений закривати одне око. Фото у такому вигляді він виклав у соцмережах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І поки всі робили меми на цю тему, очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що канцлер Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus.

«У цей момент» він не хоче поставляти Taurus. «У цей момент», однак, в Україні продовжують гинути люди. Канцлере Шольц, на бога! Він один блокує це рішення всередині коаліції. Це безвідповідально, – каже очільниця комітету Бундестагу з питань оборони.

ШВЕЦІЮ НАДТО РАНО ПРИЙНЯЛИ ДО НАТО, – СУЛТАН

Вночі у шведському місті Мальме відбулися погроми через чергову акцію зі спаленням Корану у мусульманському кварталі. Акції протестів на тлі спалення Корану швидко переросли в заворушення і охопили район Русенгорд міста Мальме. Протестувальники підпалили десятки автомобілів та сміттєві баки, після чого почали кидати каміння у співробітників поліції. Було затримано троє людей.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності