Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Податкова амністія показала перший мільярд, – чи не мало?

Станом на сьогодні, 21 грудня, у межах кампанії податкової амністії капіталів українці задекларували 1,07 млрд грн.

Як повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, динаміка зростає: за останні 2 тижні обсяг амністованих активів збільшився на 327%. До бюджету завдяки амністії переказали понад 51 млн. грн.)))

Нагадаємо, 15 червня Верховна Рада схвалила законопроект №5153 про стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом введення добровільного декларування фізичними особами належних їм активів і сплати одноразового збору в бюджет.

У вересні Верховна Рада ухвалила необхідний для податкової амністії закон про стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Документи передбачають у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб. Така дата була пов’язана з початком роботи Бюро економічної безпеки, запуск якого згодом перенесли до кінця листопада.

З моменту старту податкової амністії 1 вересня, громадяни України задекларували активів на понад 56,5 млн грн у різних валютах, а до бюджету надійшло 3 млн грн платежів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності