Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Податок на нерухомість в цьому році не перевищить 12 грн. за квадратний метр

Громадяни будуть сплачувати податок на нерухомість в 2015 році за ставкою 2014-го, повідомили в Фіскальної службі (ГФС). Тобто не більше 12,18 грн. за кв. м (1% від мінімальної зарплати), хоча закон дозволяє до 2%. Цю ставку зможуть використовувати з 2016 року.

Нагадаємо, що її будуть встановлювати місцеві органи самоврядування, а заплатять податок ті, чия квартира перевищує 60 кв. м, а будинок — 120 кв. м загальної площі.

Податок стягується за «зайві» метри. Оплатити його треба за 60 днів після отримання повідомлення від ГФС.

Варто відзначити, що з цього року українці будуть платити податки не тільки зі своїх найбільших квартир, але й з інших належних їм об’єктів. Адже тепер обкладатися податком не житлова, а загальна площа нерухомості. В місті будуть враховуватися не лише метри квартири, але і місця в паркінгах (а це часом 20 квадратів), і комори.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але особливо істотно збільшиться кількість платників у сільській місцевості, адже податком будуть обкладатися всі будови — від гаражів і сараїв до альтанок і літніх кухонь.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності