Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПОДАВ ДО СУДУ НА УКРАЇНУ

Міноритарні акціонери Укрнафти, підконтрольні групі «Приват» Ігоря Коломойського, подали позов проти України не тільки до Лондонського суду, а й до Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомив сам Коломойський журналістам, прийшовши в Укрнафту на збори акціонерів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Про Стокгольмський? Він стосується газу, а англійський- прав акціонерів», – розповів Коломойський, не ставши розкривати подробиці, але підтвердив, що мова йде про п’ять мільярдів доларів.

Як повідомлялося, олігарх Ігор Коломойський вважає, що борг Укрнафти зі сплати податків у розмірі 5100 млн. гривень не є достатньою підставою для зміни правління компанії, оскільки зустрічний обов’язок Нафтогазу України перед компанією на порядок вище.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомляв Корреспондент.net, 27 травня нардеп від Самопомочі Вікторія Войціцька повідомила, що бійці Коломойського зайняли будівлю Укрнафти. Зокрема, за її словами, близько 100 людей у камуфляжі зайшли в будівлю компанії. У самій компанії подібну інформацію спростували.

Нагадаємо, 13 січня депутати прийняли за основу і в цілому законопроект, згідно з яким кворум для прийняття рішень в акціонерних товариствах знижений до 50% + 1 акція.

У документі передбачено, що він діятиме одразу після публікації лише для підприємств, в яких є частка державної власності.

Після цього ряд експертів звернули увагу на те, що держава володіє часткою Укрнафти не безпосередньо, а через Нафтогаз України. Це могло означати, що для Укрнафти закон почне діяти лише з 1 січня 2016 року, а до того часу контроль над підприємством і далі буде у Коломойського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Держава володіє 50 + 1% акцій ПАТ Укрнафта, проте регулярно відчуває проб­леми з проведенням зборів акціонерів цієї компанії (структури групи «Приват», контролюючі 42%, найчастіше ігнорують зібрання).
Відповідно, прийняття рішень про розподіл чистого прибутку і виплату дивідендів, зміну менеджменту компанії ускладнене.

Ось такий з цього укроп.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності