Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ПОДІБНИЙ ЕПІЗОД ВІДВЕРТАЄ УВАГУ СЛІДСТВА. БУЗИНА

Наступного дня після убивства у Києві Калашнікова сталося ще одне резонансне вбивство.

«Тільки що застрелили Олеся Бузину… Прямо в подвір’ї біля будинку. Вистріли чули всі», – написала тоді на своїй сторінці у Facebook заступник голови «Правого сектору» Анна Демид.

А відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в м. Києві повідомив про скоєне вбивство близько 13.20 у Шевченківському районі столиці на вулиці Дегтярівська біля будинку, де проживав журналіст.

За свідченнями свідків, двоє невідомих їхали автомобілем, і один з них вистрілив у Бузину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як зазначили у ВЗГ, на місці виїхала для роботи слідчо-оперативна група, в місті ввели план «Перехват», який звісно, як буває у таких випадках, нічого не дав. Відкрили кримінальне провадження.

«Тільки що на вул. Дегтярівська в районі будинку номер 58 з «Форд Фокус» темно синього кольору, був розстріляний сумно відомий журналіст Олесь Бузина. Номери на машині були або латвійські або білоруські. Точно не українські», – написав тоді товариш Авакова по переписці у Facebook Геращенко.

А під вечір у Києві був знайдений автомобіль, з якого дві невстановлені особи розстріляли журналіста Олеся Бузину. На машині були італійські номерні знаки.

Звісно, що завдяки своїм українофобським коментарям у власних творах Олесь Бузина був огидним багатьом українцям, за що його уже не одноразово били «колеги»-письменники на книжкових ярмарках та деінде, але, щоб убивати його? Адже, погодьмося, що він не рівня Калашнікову, якого застрелили напередодні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Проте в спецлітературі для майбутніх правоохоронців зазначається, що при деяких видах замовних (політичних) вбивств злочинці окрім банальної інсинуації пограбування вдаються до створення кількох подібних епізодів з допомогою випадкових подібних жертв, що в результаті дозволяє спантеличити правоохоронців та постити їх по сліду віртуального серійного злочинця.

На користь даного припущення свідчить і лист загадкової міфічної «Української повстанської армії», яка нібито взяла на себе відповідальність за вбивство усіх нещодавно загиблих регіоналів, в тому числі й «самогубця» Чечетова. І що характерно, повідомлення про це, т. зв. міфічна «УПА» надсилає не кому-небудь, а дещо призабутому ЗМІ політологу Фесенку…

Ба, більше того, щоб відвести підозри від діючої влади у її розправі над опонентами, примарне УПА навіть погрожує розправою Порошенку, Кабміну та Верховній Раді, повідомляє Обозреватель. Юа.

А далі все по накатаній схемі, СБУ встановлює, що текст повідомлення Фесенку написаний хоча й українською, але його автор не є носієм української мови. А сервер з допомогою якого надіслано електронного листа знаходиться у Німеччині.
Так відразу й хочеться сказати, що це чергова провокація Путіна, якому його подруга Меркель допомагає замітати сліди по ліквідації «свідків» темних справ Кремля та ПР. Адже на користь цього свідчить спроба очорнити УПА, учасників якої нещодавно на державному рівні визнано борцями за незалежність України. Хоча італійські номерні знаки на машині можуть також свідчити про причетність до справи й італійської мафії…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Та слід дещо відійти від полеміки і чорного гумору й визнати, що окрім того, що хтось, розправляючись з регіоналами, доволі цинічно замітає сліди, нам нічого не відомо.

Можна сподіватися на сенсаційне викриття злочинців правоохоронцями, але окрім того, що це стане сенсацією, на правдивість такого викриття, як вчить досвід, чомусь сподіватися не доводиться…
Тому залишається чекати, хто наступний? Адже скандальна нардеп Олена Бондаренко, мабуть, не дарма звернулася до правоохоронців з проханням надати їй охорону? Відчуває, що нагородила своїм язиком не менше убитого Бузини?..

Підготував Серго Генідзе

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності