Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Поділ «Нафтогазу» не вирішить проблем

Наслідки нещодавнього рішення українського уряду про реорганізацію НАК «Нафтогаз України» і створення двох нових компаній – з транспортування газу та зі зберігання газу – вже враховані в рейтинг дефолту емітента НАК.
Про це повідомляє прес-служба Fitch Ratings.

«На «Нафтогазі» продовжують негативно позначатися слабкі показники операційної діяльності та грошових потоків, що продовжуються розбіжності щодо цін на газ з «Газпромом» і втрата видобувних дочірніх підприємств у Криму», – йдеться в повідомленні.

Fitch відзначає, що обговорення поділу «Нафтогазу» йде вже довгий час, і, незважаючи на недавнє рішення уряду, чекають, що процес реорганізації, ймовірно, буде тривалим.

«На сьогодні у нас немає достатніх відомостей про структуру та розподіл боргу між новими компаніями для повної оцінки впливу цих подій на «Нафтогаз». Рішення розділити стабільну виручку від транзиту газу і виручку від видобутку і зберігання газу скорочує диверсифікацію і, ймовірно, призведе до того, що дві нові компанії будуть операційно слабшими», – повідомляє Fitch.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Хоча Україна залишається важливою країною для транзиту газу, на частку якої припадає близько половини газових потоків з Росії до Європи, вважається, що її газотранспортна мережа є зношеною і вимагає модернізації. Тоді як «Нафтогаз» не публікувати звітність за МСФЗ з 2011 р., ми вважаємо, що більшість запозичень відносяться до сегменту розвідки і видобутку, а не до транзиту», – зазначено в релізі.

Крім того, Fitch Ratings нагадує, що рейтинги «Нафтогазу» як і раніше знаходиться на одному рівні з рейтингами України («CCC»), її єдиного акціонера.

«Ми очікуємо, що Україна надасть»Нафтогазу»грошові кошти для погашення єврооблігацій на суму 1,5 мільярда доларів, термін за якими настає у вересні 2014 року, або справить виплати за облігаціями за рахунок суверенних», – сказано в релізі.

Джерело: Економічна правда

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності