Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

“Подруга Москаля” з МОЗ України працює над черговим покращенням – для інвалідів

МОЗ разом з іншими міністерствами працює над черговим покращенням – впровадженням в Україні Міжнародної класифікації функціонування.

Це система, яку використовують в усіх розвинених країнах лікарі, педагоги, фахівці з реабілітації та психологи, щоб всебічно зрозуміти стан здоров’я людини і краще спланувати лікування, реабілітацію та створення послуг для людей з хронічними захворюваннями або інвалідністю.

Головне завдання – зробити процес реабілітації безперервним: з моменту виникнення проблеми зі здоров’ям, до максимально можливого відновлення функціонування. Для цього ми повинні змінити процедуру визначення інвалідності, так і послідовність дій, які будуть допомагати людині з інвалідністю, максимально адаптуватися до навколишніх умов.

У грудні Уряд ухвалив розпорядження щодо впровадження МКФ. Класифікація, прийнята Всесвітньою організацією охорони здоров’я, не є інструментом оцінки, навпаки – у МКФ, включені всі аспекти життя людини, а не тільки діагноз.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так, основні компоненти МКФ – це функції і структура тіла: активність, пов’язана з завданнями і діями людини і участь – залучення в життєву ситуацію; Додаткова інформація по тяжкості і факторів зовнішнього середовища.

Головною перевагою МКФ для пацієнтів є інтеграція фізичних, ментальних і соціальних аспектів їх стану.

В цілому усе це звучить гарно, але насправді ховається за черговою зміною у МОЗі, від котрого, відколи там керує громадянка США, українці начого доброго не сподіваються?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності