Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Подвійного агента ЦРУ та Моссаду стратили в Ірані

Іранська влада стратила Махмуда Мусаві Маджд – ймовірного шпигуна американській і ізраїльської розвідок. Про страту іранця повідомила державна телерадіокомпанія Ірану. Маджд звинувачувався в передачі ЦРУ відомостей про іранський Корпус вартових ісламської революції, про охорону президента Сирії Башара Асада, а також планів з реструктуризації органів безпеки і розвідки Сирії.

ФОТО ілюстративне

Підготовкою розвідника займався ізраїльський «Моссад», йдеться в повідомленнях іранських ЗМІ. Тегеран виявив шпигуна через телефонні розмови з представниками ЦРУ. Передбачається що Маджд співпрацював із західними розвідками як мінімум з літа 2013 року і за 4 роки отримав за свою роботу $ 280 тис. Стверджується, що Маджд також намагався встановити контакт з розвідкою Саудівської Аравії.

Раніше Іран заявляв, що Маджд передавав іноземним розвідкам дані про пересування генерала Касема Сулеймані, голови Корпусу вартових ісламської революції. Генерал Сулеймані загинув в Багдаді в січні цього року в результаті точкового американського авіаудару. Тоді Міноборони США вказало, що Сулеймані став мішенню атаки, тому як «активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і у всьому регіоні». У повідомленні про страту Махмуда Мусаві Маджд уточнюється, що шпигун був заарештований ще близько 2 років тому, задовго до страти генерала.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Махмуд Мусаві Маджд

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності