Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Покарання за шпигунство посилить Польща, а в Україні навіть нівідники ракет…

У Польщі пропонують удвічі посилити санкцію за шпигунство на користь іноземної держави, відповідний законопроєкт невдовзі розгляне Сейм.

Про це повідомляє Euractiv.

Урядовий законопроєкт пропонує посилити максимальну відповідальність за шпигунство на користь іноземної держави з нинішніх 10 до 25 років. Якщо проєкт підтримають, це буде найжорсткішим покаранням з тих, що передбачені кримінальним законодавством Польщі, окрім довічного ув’язнення.

Нагадаємо, що в Україні досі навіть навідники ворожих ракет по українських мирних містах, де через них гинуть десятки і сотні мирних мешканців (дорослих і дітей) отримують максимально 10-15 років ув’язнення. Це при тому, що в дружніх США злочинці отримують по кілька пожиттєвих термінів, а в окремих штатах досі існує смертна кара, коли в Україні навіть під час повномасштабної війни досі діє накладений на неї мораторій… 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“В умовах нинішніх загроз та викликів нам потрібні нові рішення, і це вимагає швидких дій. Шпигунство є екзистенційною загрозою для будь-якої держави, тож і покарання за це має бути винятково жорстким”, – зазначає заступник міністра юстиції Марчин Вархол.

За “неумисне шпигунство” – як розкриття чутливої інформації комусь без розуміння, що дана особа працює на іноземні спецслужби – також може загрожувати ув’язнення терміном від 3 місяців до 5 років.

За цілеспрямований збір чутливої інформації на користь іноземної розвідки та керівництво агентурною мережею може загрожувати від 8 років позбавлення волі, у виняткових випадках – довічне ув’язнення.

У польському уряді зазначають, що запозичили елементи законопроєкту з практики Франції, Німеччини, Британії Швеції, Естонії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності