Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Показник отримання субсидій підняли на 5%

Відтепер субсидії отримуватимуть ті українські родини, які віддають на оплату житлово-комунальних послуг понад 20% свого сімейного доходу. До цього показник був на рівні 15%.58ba9efd745933ef766bee6b6f3

Таке “урізання” прописане в затвердженій Кабміном постанові №878 від 20 жовтня 2019 року, опублікованій на урядовому порталі. Там, зокрема, вказано, що слід “в абзаці п’ятому пункту 1 постанови Кабінету міністрів України від 27 липня 1998 р. №1156 цифри “15” замінити цифрами “20”.

У постанові від 1998 року йдеться про розмір обов’язкового відсотка платежу, який визначається для домогосподарств, які одержують житлову субсидію. У п’ятому абзаці вказано, що “базова норма плати за послуги – 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу домогосподарства”. Тобто відтепер цей показник становитиме 20%. А це означає, що частина родин втратить право на отримання субсидій.

Водночас у Програмі дій уряду, затвердженій Кабмін та погодженій Верховною Радою, вказано, що “Уряд технократів

Кабмін визначив головний показник для отримання субсидії прагне, щоб витрати кожної родини на комунальні послуги не перевищували 15% її доходу”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цією ж новою постановою Уряд спростив правила надання субсидій окремим категоріях громадян. Усі новації уряд спростив правила надання субсидій окремим категоріях громадян.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності