Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Поклади газу в 16 млрд кубометрів виявлені в Грузії, – чекаємо нової спецоперації росії?

Поклади газу обсягом 16 млрд кубометрів виявлені в Грузії, заявив глава Нацагентства газу та нафти Мінекономіки республіки Георгій Татішвілі в інтерв’ю Business Media.

“Цей обсяг рівносильний восьмирічному споживанню газу всієї Грузії”, – сказав Татішвілі.

Родовище знаходиться поблизу Тбілісі, повідомив голова Державного агентства нафти та газу Грузії Георгій Татішвілі в ефірі програми “Сакміс курси” на телеканалі BMG. Розвідку свердловини там проводить американська компанія Шлюмберже (Schlumberger), а ліцензія на видобуток належить фірмі Block Energy.

«Block Energy – один із наших перспективних проектів. У пробуреній «Шлюмбержі» свердловині, в тому ареалі, підтверджено запаси 16 мільярдів кубометрів. Якщо уявити, це дорівнює споживанню Грузії за вісім років», – сказав Татішвілі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, Block Energy «повернеться до цього проекту з уже підтвердженим планом» наприкінці 2022 – на початку 2023 року. Там планується провести горизонтальне буріння, що дозволить здобути більше комерційного газу.

Block Energy займається пошуком та видобутком нафти та газу в Грузії. У листопаді 2020 року вона придбала у “Шлюмберже” компанію, яка володіє ліцензіями на два блоки на суші – IX та XI (B).

Згідно з фінансовим звітом, у 2021 році Block Energy отримала дохід у розмірі 6,1 мільйона доларів, а збитки компанії становили 4,8 мільйона доларів.

Акції Block Energy торгуються на Лондонській фондовій біржі. Ринкова капіталізація компанії сягає 9,4 мільйонів фунтів стерлінгів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що Азербайджан почав комерційні постаки газу через Туреччину у Європу, сама Туреччина прокладає газопровід до нового родовища в Чорному морі, а днями Болгарія та Греція запустили газопровід, який дозволить отримувати газ з азербайджанського родовища Шах-Деніз, а також зріджений газ з різних джерел через термінали у Греції, що суттєво зменшить залежність Європи від газу РФ.

Тому, зважаючи на це, а також події в Україні, маленькій Грузії після такого відкриття слід остерігатися вже на своїй території нової спецоперації росії…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності