Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Поки Україна воює за НАТО, Швеція і Фінляндія вже завтра стануть членами Альянсу…

Фінляндія та Швеція у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі сьогодні офіційно подали заявки на вступ до НАТО.

І що саме цікаво, що ці дві держави, чисельність збройних сил яких разом менша поліцейського відділку в українському Бердичеві, вже незабаром будуть прийняті до цього військового альянсу, поки Україна яке десятиліття чекає на свій вступ до цього “клубу за інтересами”.

Посол Фінляндії при НАТО Клаус Корхонен та посол Швеції Аксель Вернгоф передали заявки генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, офіційно запускаючи процедуру, яка завершить десятиліття нейтралітету Фінляндії і близько 200 років нейтралітету Швеції.

“Це чудовий день у критичний момент для нашої безпеки… Кожна країна має право обирати свій шлях. Ви зробили свій вибір після ретельно демократичного процесу, і я вітаю ваше рішення приєднатися до НАТО. Ви – наші найближчі партери, і ваше членство збільшить нашу спільну безпеку. Це історичний момент”, – заявив Єнс Столтенберг.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тепер заявки країн має погодити кожен з 30 союзників у Північноатлантичному альянсі.

Цікаво, що Швеція у разі схвалення заявки на вступ до НАТО виступить проти розміщення ядерної зброї та військових баз на своїй території, заявила днями правляча партія цієї країни.

Про те, як змінить приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО безпекову ситуацію у Європі, важко судити, але ось що це збільшить протяжність російського кордону із НАТО, чого буцімто так боялася Росія і тому напала на Україну – це факт! Тому чекаємо перших московських ракетних атак по цих країнах і реакції альянтів…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності