Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Польська інтелігенція проти війни

Представники польської інтелігенції виступили проти російської агресії щодо України. Свою позицію вони викликали у зверненні на адресу прем’єр-міністра Республіки Польща Дональда Туска з вимогою продовжити дипломатичні зусилля у вирішенні кризи в українсько-російських відносинах без насильства.

Подаємо текст звернення у повному обсязі:

Шановний Пане Прем’єре!

1 березня Рада Федерації Росії прийняла постанову, яка дозволяє впроваджувати російську армію на територію України. Це може бути початком, нічим не спровокованої, агресії щодо України. У 1991 році Польща першою визнала незалежність нашого східного сусіда. Не раз ми підтримували прагнення Українців до незалежності, демократії та свободи, але також до побудови ефективної та прозорої держави. Так було протягом Помаранчевої Революції в 2004 році, так було тоді, коли зароджувалось Східне Партнерство, а також створювався проект умови про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Коли ця умова була відхилена рішенням попереднього уряду і колишнього прeзидента України, Поляки були солідарні з протестами Євромайдану. У тому числі участь польської дипломатії призвела до припинення проливання крові в Києві, а також спричинилася до демократичних змін у нашого сусіда. Також сьогодні ми не можемо залишити Україну та Українців самих перед загрозою небезпеки. Звертаємось до Пана Прем’єра і Уряду Польської Республіки продовжувати дипломатичні зусилля у вирішенні даної кризи без насильства. Польща має підтримати всі види діяльності, щоб допомогти Україні в її прагненні до гарантування їй безпеки та територіальної цілісності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності