Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ПОЛЬСЬКИЙ ШЕНГЕН ПО-НОВОМУ

Генеральне консульство Республіки Польща у Львові запроваджує новий метод реєстрації людей для подачі документів на візу. Вже з 1 червня призначатимуть дату подачі документів лише після оплати сервісного збору еквівалентом 18.5 євро, у відділенні ІДЕА, або КРЕДОбанку. Перші ж візи за новою процедурою почнуть видавати вже до середини липня. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив генеральний консул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами Я. Дрозда, Польське консульство вже декілька років марно «воює» з візовими посередниками у Львові. Саме тому генконсульство разом із візовим центром запроваджує нову систему реєстрації.
«2,5 роки ми не можемо отримати допомоги від місцевого самоврядування у боротьбі з незаконним посередництвом під час виготовлення віз… Спершу ми проводили інтернет-реєстрацію. Але українські «комп’ютерники» дуже добре знаються на своїй справі, адже змогли реєструвати мертві душі. Відтак реальна людина без посередництва не могла отримати доступу до реєстрації, а відтак дату подачі документів. Коли ми це побачили, то вирішили зробити крок назад і запровадити реєстрацію через колл-центри. Здавалось, що найкращим виходом із ситуації буде жива телефонна розмова безпосередньо із людиною. Однак і на цей метод українські «комп’ютерники» знайшли метод. Діють спеціальні програми, які блокують телефони візового-центру. Відтак з 1-го липня запроваджується нова система реєстрації», – повідомив генконсул.
Представник одного із банків розповів, що з 1 червня, аби записатись на подачу документів до Пункту прийому візових анкет (ППВА) у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях необхідно заплатити сервісний збір еквівалентом 18.5 євро. Його можна здійснити у будь-якому відділенні ІДЕА, або КРЕДОбанку. Оплати здійснені в інших установах вважатимуться недійсними.

Як зареєструватись на подачу документів по-новому?

1. Сервісний збір за послуги ППВА сплачується кожним заявником окремо, незалежно від того чи оплачуватиметься візовий збір. Реквізити будуть розміщені безпосередньо у відділеннях ІДЕА та КРЕДОбанку.
При собі необхідно мати:
– паспорт громадянина України;
– діючий закордонний паспорт;
– номер мобільного телефону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після оплати сервісного збору банк у квитанції генерує персональний код клієнта для доступу на подання документів, на оформлення візи.

2. Не раніше наступного дня ви можете здійснити реєстрацію на сайті візового центру (колл-центру), або зателефонувавши на гарячу лінію візового центру (колл-центру). Під час здійснення реєстрації обов’язковим є надання персонального коду, отриманого в банку. По завершенні реєстрації клієнт отримає дату та час подачі документів до візового центру.

3. У визначений час та дату залишається подати документи у візовий центр.

4. Після прийняття Консульством рішення щодо видачі візи (від 6-ти робочих до 30 календарних днів), вас поінформують про готовність документів СМС-повідомленням.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас генконсул висловив певні перестороги, що українські посередники спробують знівелювати роботу й нової системи реєстрації. Тому технічні нюанси призначення коду триматимуть у таємниці.
Детальніше про нововведення можна прочитати тут: шенген віза по-новому.

Джерело: Львівський портал

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності