Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Поляки й далі спекулюють на темі “Волинської трагедії”, а кремль ще й провокує…

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький приїхав в Україну, щоб вшанувати пам’ять жертв Волинської трагедії, спровокованої тоді агентами-провокаторами НКВД, в результаті чого члени угрупування Армії крайової польської винищили десятки тисяч мирних українців, а УПА (Північ – Мельниківське) у відповідь громило поляків. Як наслідок, Волинська трагедія й досі стоїть каменем перепони між поляками та українцями, чим й далі користуються кацапи.

Нагадаємо, що дідо нинішнього президента Польщі Анджея Дуди загинув в лавах УПА під Болеховим в бою із НКВДистами, але ця тема є під “табу” в Польщі, де бандерівці, як і в московії, оголошені ворогами нації.

Отож, польський прем’єр відвідав неіснуюче селище Острівки на Волині та оприлюднив пронизливі світлини з місця проведення пам’ятного заходу.

Волинська трагедія (у польській історіографії Rzeź wołyńska) – це одна з найскладніших сторінок спільної історії України й Польщі. Йдеться про взаємні етнічні чистки польського та українського населення, здійснені Українською повстанською армією та польською Армією Крайовою у 1943 році під час Другої світової війни.

Раніш очільник польського уряду Матеуш Моравецький і керівник Міноборони Польщі Маріуш Блащак відвідали Кринки Підляського воєводства, що на кордоні з білоруссю, і наголосили, що продовжать укріплювати кордон з лукашенківською рб та путінською рф.

До того ж, міністр оборони Польщі заявив, що польські сухопутні війська мають за два роки стати найсильнішими в Європі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності