Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Поляки затримання журналістів таки визнали, а ось свою торгівлю з рф всупереч санкціям…

Польська поліція розповіла, що справді затримала біля польсько-білоруського кордону журналіста й оператора «Української правди», запідозривши в них диверсантів.

Про це йдеться в заявіполіції Польщі від 28 лютого.

Польські правоохоронці розповіли про отримане напередодні повідомлення від «небайдужого мешканця» про двох чоловіків, які протягом двох днів перебували в автомобілі біля колій поблизу залізничного вузла в селі Голяшин Луківського повіту. Згідно з інформацією, отриманою польськими поліцейськими, чоловіки фотографували та використовували дрон.

«Беручи до уваги внутрішню безпеку держави, а також той факт, що залізничні колії, особливо на території прикордонних воєводств, є стратегічними місцями з точки зору безпеки, співробітники поліції втрутилися проти вказаних осіб», – пояснює поліція в своїй заяві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За її словами, обидва чоловіки спілкувалися українською мовою, називаючи себе журналістами, і через мовний бар’єр та необхідність перевірки пред’явлених документів довелося проводити дії у відділенні поліції.

«Всі дії, проведені відносно виявлених осіб, були спрямовані на встановлення їх особи та ретельну перевірку причини їх перебування на залізничній розв’язці. Після перевірки документів, огляду вмісту багажу та складання відповідної документації про проведені дії, чоловіки залишили приміщення Окружного управління поліції в Лукові. Усі документи та речі їм повернули. Жоден з чоловіків, щодо яких проводилися заходи, не заявив співробітникам поліції про пошкодження їхнього спорядження», – запевняє поліція Польщі.

Вона також наполягає, що під час проведення заходів у відділенні поліції співробітники підтримували зв’язок з представниками консульства України в Польщі.

«Ситуація, що склалася за нашим східним кордоном, зумовлює підвищену пильність як з боку служб, так і з боку суспільства. Ми повинні пам’ятати, що на території нашої країни можуть відбуватися різного роду провокації, тому необхідно діяти швидко», – заявили в поліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 27 лютого ми писали в нашому Телеграм-каналі про те, що польська поліція затримала біля білоруського кордону журналіста Михайла Ткача разом із оператором, коли ті записували сюжет про поставки російських товарів у Польщу через Білорусь.

Поліція Підляського воєводства 27 лютого заявила, що «не затримувала журналіста з України», а інформація про це є фейком.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності