Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Полічили перші результати використання ATACMS

Лише на аеродромі під Бердянськом росіяни втратили під час удару ракетами ATACMS 9 гелікоптерів.

Про це йдеться у свіжому звіті OSINT-проекту Oryx, чиї експерти підраховують втрати воюючих сторін на основі фото- та відеопідтверджень. У ньому вказано 9 «бердянських» гелікоптерів – 4 Мі-8 і 5 Ка-52, які потрапили на супутникові знімки.
При цьому український Генштаб у своїх зведеннях вказав лише 7 гелікоптерів – 6 18 жовтня і 1 сьогодні.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня ЗСУ провели атаку на аеродроми окупантів у Бердянську та Луганську. Саме там знаходяться гелікоптери супротивника.

На аеродромі в Бердянську було розміщено великий вертолітний парк Ка-52 та Мі-8, а також кілька штук Мі-28 та Мі-24. Усього до 30 одиниць техніки. На захист аеродрому поставили кілька «панцирів» С1/С2, «Бук» М3 та РЛС, вони також потрапили під удар.

Крім того, було влучання по аеродромному складу боєприпасів у Бердянську, він детонував до 4:00. Детонація у Луганську тривала до 11:00.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час удару по військовим аеродромам у Бердянську та Луганську ЗСУ використали балістичні ракети ATACMS із касетними бойовими частинами – там знайшли суббоєприпаси до них.

Нагадаємо, 17 жовтня 2023 року була проведена операція «Dragonfly» (Бабка).
У межах міжнародно визнаних кордонів Україна застосувала їх щодо двох аеродромів в тимчасово окупованих Луганську та Бердянську.
Нагадаю ATACMS (Army TACtical Missile System — Армійська тактична ракетна система) — сімейство американських балістичних ракет малої дальності, (до 300 кілометрів), які виробляє компанія Lockheed Martin.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності