Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Поліклініки в Івано-Франківську залишаються на карантині

Не можна зараз в Івано-Франківську відкривати поліклініки, бо пік захворюваності на COVID-19 ще не пройшов, хворі десятки медиків, вважає директорка Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Ольга Савчук. А сьогодні, 13 травня, в місті від вірусу померла 19-літня дівчина та чоловік середніх років.

 

Нагадаємо, вчора на оперативці у міського голови повідомили, що в зв’язку з поступовим виходом з карантину франківські поліклініки та жіночі консультації працюють за записом.

Зараз таке “плато”: захворюваність вийшла на високий рівень і утримується на високому рівні. На щастя, нових випадків багато немає. Але піковий поріг ми ще не пройшли. Ситуація ще напружена. І ніяких послаблень щодо поліклінік бути не може. Постанова щодо медичних оглядів діє до закінчення карантину. Ми консультуємо телефоном”, – розповідає Ольга Савчук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За її словами, відповідно до протоколу засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 11 до 22 травня треба готуватися до виходу з карантину. А це означає, що треба підготувати до повноцінної роботи всі функціонали, які працювали раніше у первинній медичній допомозі. “Але щоб не було такого, що 22-го закінчиться карантин, а 23-го поліклініки ще не “отямилися” і не можуть відновити роботу”, – каже медик.

У поліклініках щодня проводять швидке тестування на COVID-19. “Наприклад, в одній поліклініці сім тестів зробили, з них чотири позитивні. Майже 30 лікарів на лікарняних, вони не всі підтверджені. Ми дуже довго чекаємо на ПЛР-діагностику. Лікарі усіх інших медичних закладів, їх є майже 90, на амбулаторних лікарняних. Більше половини з них – з COVID-19. Як у такий період, коли захворюваність на піку, відкривати поліклініки?” – пояснює свої побоювання Ольга Савчук.

Вона не впевнена, що поліклініки почнуть працювати у звичному режимі після 22 травня: “Кожна поліклініка має від 400 до 600 відвідувань на день. А ви собі уявіть, що цих людей треба розташувати в масках, з дотриманням відстані двох метрів… Для людей буде небезпечно, коли ми відкриємо поліклініки. У нас на сайті є великі цифри щоденних даних про захворювання COVID-19. Не можна на фоні таких цифр рухатися у бік послаблення запобіжних заходів у поліклініках”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності