Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Поліцейські вимагають перегляду зарплат та зміни керівництва МВС

Ще напередодні Нового року, після примусових показників у місті Токмак Пологівського району Запорізької області, усі працівники райвідділу написали рапорт на звільнення.У рапортах про звільнення працівники вкзала причину, а саме – невиплати грошових коштів за тяжкі умови праці, систематичне порушення матеріально-технічного забезпечення, яке передбачене ст. 115 Закону України “Про Національну Поліцію”.

Співробітники Національної поліції України вимагають перегляду зарплат та зміни керівництва Міністерства внутрішніх справ України. Після отримання грудневої зарплати правоохоронці почали масово висловлювати невдоволення у коментарях під постом про міжнародне співробітництво на сторінці МВС України у соцмережі Facebook.

«МВС України, де наші гроші? Коли буде виплата? Де ковідна допомога? Чому деякі кадри при виході одержують мільйонні виплати, деякі — тисячі? Чому прокурори отримали +100 до свят? Чому керівники МВС отримали по 100к+ допомоги? Ви сама гнила структура! Готуйте паркани, скоро вони вам будуть потрібні», — написав один із поліцейських.

Правоохоронці також зазначають, що їхня зарплатня у грудні склала 13 тис. гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Я поліцейський, у мене троє дітей (багатодітна сім’я) дружина не працює, у декреті! Дякуємо за з/п у 13 тис., навіть цукерок дітям не дали», — написав користувач.

«Керівництво МВС, яке терміново потрібно змінити та посадити на заробітну плату у розмірі 13 тисяч, і нехай годують своїх дітей», — зазначив поліцейський.

«Я бажаю вам та вашим дітям на новий рік вижити на ті 13200, які ви нам нарахували у грудні. Щоб ви вдавилися своїми стотисячними преміальними», — підтвердив ще один користувач.

Співробітники Нацполіції також не виключають ймовірність масштабного страйку з вимогою зміни керівництва МВС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Замість 13 зарплати ми сьогодні отримали по 500 — 1500 грн. Кажуть — немає грошей. А тоді чому керівництво отримало по 100 тис? І де наші ковідні виплати? Яка зарплата — така робота — чекайте на масове страйкування та звільнення», — зазначив один із поліцейських.

 

 

Як відомо, Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2022 рік, у якому не передбачено підвищення зарплат працівникам НПУ, що спричинило хвилю звільнень поліцейських. Ексглава МВС Арсен Аваков закликав владу переглянути бюджет та знайти можливість підвищення зарплат правоохоронцям, оскільки така ситуація несе загрозу внутрішній безпеці. Як відомо, зарплата детективів НАБУ становить 90 тис. грн, слідчого — 77 тис. грн, оклад детективів БЕБ — від 40 тис. грн, прокурора — 33 тис. грн, столичного інспектора з паркування — від 18 тис. грн.

У передсвятковий тиждень правоохоронці розпочали протест за «італійським типом» — патрульні перестали виписувати штрафи порушникам ПДР (що є однією зі статей наповнення бюджету), обмежуючись лише профілактичною бесідою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що після примусових показників у місті Токмак Пологівського району Запорізької області усі працівники райвідділу написали рапорт на звільнення.

 

Фото: Police Control Ukraine

У рапортах про звільнення працівники вкзала причину, а саме – невиплати грошових коштів за тяжкі умови праці, систематичне порушення матеріально-технічного забезпечення, яке передбачене ст. 115 Закону України “Про Національну Поліцію”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Систематичний тиск та вимогами керівництва ГУНП в Запорізькій області, щодо необхідності виконання конкретних кількісних показників роботи у виявленні кримінальних та адміністративних правопорушень, яке суперечить ст. 60 Конституції України, що зменшує рівень довіри населення до працівників поліції”, – йдеться у рапорті.

Також  зазначено, що Народний депутат України Павло Мельник систематично здійснював тиск на керівництво ВП №5 Пологівського РВП ГУНП в Запорізькій області та на працівників поліції, що вводить в оману громадськість та призводить до викривлення фактів. Як результат – недовіра мешканців до працівників правоохоронних органів.

Ситуацію прокоментував Тарас Бакай, екс-боєць добровольчого батальйону “Свята Марія”, який з 2016 по 2017 рр. заступив на посаду начальника Управління  внутрішньої безпеки Національної поліції в Луганській області, а з 2017  до 2019 рр.  обіймав посаду Заступника начальника ГУНПу Львівській області:

“Людям треба платити зарплату, тим, хто ризикує своїм життям. Їм потрібен стимул – це нормальні зарплати, соціальний пакет, житло. Це має бути продумано на державному рівні, це ж не приватне підприємство. А цього нічого нема! Скоро туди (ред. – на роботу в патрульну поліцію) підуть усі ті, хто себе не може знайти навіть охоронцем в супермаркеті. Мене турбує те, що буде відбуватись на вулиці, все решта нехай їх (ред. – чиновників, депутатів) голова болить. На вулиці ж має бути безпечно. Хто буде займатись тим, чим має займатись поліція, який престиж тої роботи?! Його нема жодного! Після того, що вже було в нас в країні, треба зрозуміти, що поліція, СБУ і усі правоохоронні органи  – це ваш, я маю на увазі всіх тих, хто керує країною, щит, який захищає. Чому вони всі розвернулись до нього дупою?! Мені не зрозуміло.”

На фото – Тарас Бакай

“Хто завтра в тому райвідділі буде на роботу заступати?! Та ніхто не прийде. Навіть ті, що мають дочекатися підпису керівника на цьому рапорті. Але це є біда. Тому що поліція – це ті, хто є на вулицях; армія – це біда, а поліція – це є дуже велика біда. В нас і так є величезний недобор, а ще зараз почнуть звільнятися цілими райвідділками, то буде таке, як в 2014 році – не було ДАЇ, не було міліції. Що треба зробити?! Нехай Президент, Міністр внутрішніх справ, голова Нацполіції, заступники, керівники підрозділів “шурують” в той райвідділ і заступають на чергування. А завтра хай доповідають. Коли в мене щось ставалося, то я їхав сам розбиратись. А тут – тишина! Так бути не може!”, – додав Бакай.

Отож, висновок, який зробив екс-доброволець Тарас Бакай – Монастирський, Клименко, заступники, всі заступники міністра заступають на чергування та своїм прикладом показують, як треба працювати, а потім відзвітують: за добу на цьому участку не було жодних пригод, ні вбивств, ні зґвалтувань.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, з 20 грудня в Україні працівники патрульної поліції розпочали страйк через низькі зарплати.

Важливо, що у кінці року працівники правоохоронних органів отримують 13-ту зарплату, винагороду за результатами роботи за поточний рік. Зазвичай, її  виплачують у грудні, саме тому в побуті її й називають тринадцятою зарплатою. Однак, цьогорічна премія у 541 грн неабияк здивувала працівників поліції.

 

Скріншоти із нарахуванням премії розмістив на своїй Facebook-сторінці один з працівників поліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якою буде ситуація надалі – невідомо. Однак, інформації стосовно збільшення зарплат працівникам правоохоронних органів наразі немає.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності