Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ПОЛІТСУПЕРЕЧКИ ДОВКОЛА ЛІТНИКА

Прикарпатські активісти «Правого сектору» вважають непримустимим встановлення літнього майданчика в обласному центрі поруч із місцем, де німецькі окупанти у листопаді 1943 року розстріляли 15 українських націоналістів.

Про це днями, під час засідання виконкому, заявив керівник Івано-Франківського обласного осередку «Правого сектору» Василь Абрамів.

l2«Це має бути вулиця скорботи і вшанування, а не вулиця залита горілкою, пивом чи вином. Ми повинні шанувати свою історію, бо так ми матимемо майбутнє», – сказав Абрамів.

Під час засідання виконком мав розглянути питання про встановлення у місті літніх майданчиків, зокрема і на вулиці Страчених. Однак, через відсутність кворуму засідання перенесли.

Нагадаємо, що колись міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вже намагався прибрати згаданий літній майданчик, що відноситься до кошерного кафе «Цимес» від музею-готелю «Під Темплем», розташованого на подвір’ї місцевої синагоги, і належить родині відомого прикарпатського юриста Павла Фріса. Але мер тоді не врахував, що сперечатися з правознавцями, то марна справа. Тепер на ті ж граблі вирішив стати і Василь Абрамів, якого, мабуть, зачепили жорсткі коментарі Павла та Ігоря Фріса у мережі Фейсбук з приводу нещодавно проведеної «Правим сектором» смітникової люстрації у Чистий четвер?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А 28 квітня міськвиконком таки проголосував «проти» літника. Отож, продовження в історії обов’язково буде…

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності