Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Політика лібералізму спричинила чергове насильство та демонстрації в Німеччині

У німецькому місті Хемніці впродовж останніх кількох днів відбулися демонстрації як прихильників правих поглядів, так і їхніх противників, спричинені вбивством у ніч на 26 серпня 35-річного німця емігрантами.

У мітингах правих за ці дні взяли участь кілька тисяч людей. Після мітингу вони пройшли маршем. Поліція кілька разів зупиняла марш через наявність у натовпі правих багатьох людей із закритими обличчями, що в Німеччині заборонено.

 
 

Противників правих, здебільшого непрацюючих емігрантів, було теж кілька тисяч. Поліція намагалася розділити два табори, однак сутичок уникнути не вдалося. Правоохоронці повідомили про кількох травмованих демонстрантів внаслідок жбурляння піротехнічних засобів та інших предметів учасниками обох акцій.

 

Поліції довелося вивести на вулиці водомети, аби застосувати їх у разі подальшого загострення ситуації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
 

Тим часом суд у Хемніці видав два ордери на арешт 22-річного іракця та 23-річного сирійця. Про це повідомили у прокуратурі міста. Цих осіб підозрюють в тому, що в ніч на 26 серпня вони після словесної перепалки завдали 35-річному німцю кількох ножових поранень, від яких той згодом помер у лікарні. Ще двоє чоловіків отримали важкі травми. Обставини і мотиви злочину з’ясовуються.

Речник німецького уряду Штеффен Зайберт різко розкритикував напади на мігрантів та спроби самосуду у Хемніці.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер засудив заклики праворадикалів до насильства, які поширюються у інтернеті. “Ми не допустимо, щоб імідж нашої землі був зіпсований екстремістами“, – цитує ліберального Кречмера інформагенція.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності