Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«Полювання» на Болюк

Заступниця голови Івано-Франківської облдержадміністрації Зінаїда Болюк стала об’єктом особливо уваги з боку активістів прикарпатського майдану. Схоже, останні тільки й шукають можливість накапостити їй.
Невідомо, чим так розлютила жінка протестувальників. Зрештою, вона навіть не є членом Партії регіонів. Можливо, вся сіль у тому, що Зінаїда Андріївна виявилась однією з небагатьох, хто під час нашумілого голосування 3 лютого виявив свою громадянську позицію, демонстративно проголосувавши не так, як того домагався головний «спротивець» області Василь Попович.
Все почалося у п’ятницю, коли, прийшовши вранці на роботу, З.Болюк виявила двері своєї приймальні забитими чорною тканиною з написом «Просимо Болюк Зінаїду звільнитись до обіду. Недовіра громади – геть з облради».
Втім, як виявилось, це був не кінець. Вже за якихось неповних три години група молодиків у масках увірвалася на поверх, де розташовано робочий кабінет Зінаїди Андріївни, забарикадувала вхід до приймальні заступниці голови ОДА кріслами і тримала чиновницю та її секретарку у облозі протягом півгодини. Весь цей час її намагалися визволити звідти заступник голови ОДА Олександр Криницький та сусіди по поверху – працівники департаменту освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту. Втім, блокаду нападники зняли самі, так само миттєво зникнувши, як і з’явились. Пізніше відповідальність за вказаний «теракт» фактично взяв на себе один з лідерів місцевого «Правого сектору» Андрій Подільський, пригрозивши повторенням подібних акцій в разі, якщо «жертва» не вступиться з посади.
Реалізація погроз не забарилася: 11 лютого Зінаїду Болюк активісти у масках попросту не впустили до адмінбудівлі ОДА.
Як стверджує пані Болюк, цього дня вона перебувала на лікарняному, проте змушена була прибути на роботу для участі у засіданні комісії з присудження стипендій педагогічним працівникам.
Втім, на вході до адмінбудівлі облдержадміністрації чиновницю перестріли «самооборонці» у масках і повідомили, що у них є вказівка не допускати З.Болюк на робоче місце. Жінка одразу зателефонувала першому заступнику голови обласної ради Олександру Левицькому, проте той допомагати відмовився, мовляв, усе вирішує не він, а очільник обласного штабу національного спротиву Василь Попович.
Мотиви В. Поповича (якщо вся справа дійсно у ньому) нам невідомі, проте недопуск З. Болюк на робоче місце загрожує цілою низкою негативних наслідків. Ну по-перше, чиновниця – голова десяти комісій з різного роду соціальних виплат. На ній – узгодження кошторисів, в тому числі фінансування заходів з відзначення 200-річчя Т.Г. Шевченка, планування та координація роботи департаментів та управлінь гуманітарного блоку: освіти, соцзахисту, медицини тощо.

Ярема Ясінський

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності