Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Польща озброїть мирних жителів

У Польщі зростає стурбованість через агресію Росії, громадяни самоорганізуються у військові клуби. Незабаром ці клуби озброїть Міністерство оборони Польщі.

Міноборони Польщі надасть озброєння незалежним воєнізованим організаціям на зразок FOP (Федерація оборонних організацій) і Strzelec («Стрілець»).

Колишній генерал, радник Міноборони Польщі і НАТО в питаннях навчання українських військовослужбовців Богуслав Пацек очолить FOP, яка розпочне свою діяльність 17 вересня – у річницю початку радянської окупації східної частини Польщі в 1939 році.

У новій організації буде як мінімум 100 тисяч чоловік. Завдання організації – виховання патріотизму, готовності захищати свою країну у молоді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Війна в Україні та агресивні дії Росії – це часті теми у польських ЗМІ, більше, ніж у Німеччині. Це пояснюється близькістю Польщі до кордону з Росією.

Польський уряд нещодавно прийняв рішення про низку заходів для модернізації армії і різкому збільшенню військових видатків. Багато поляків цікавляться, який вони можуть зробити внесок у захист своєї країни: призову на військову службу не існує, а професійним солдатом не кожен може стати. Тому в незалежних військових організаціях спостерігається потужний приплив бажаючих бути корисними.

Деякі критики вимагають вкладати більше грошей не незалежні організації, а в армію. Оскільки в разі реальної війни від таких організацій не буде такого толку, як від сучасної армії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності