Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Польща через Навального видворила консула РФ під “коронавірусним соусом”

Генерального консула Росії у Познані визнали персоною нон грата у Польщі ще в лютому. Але подробиці інциденту стали відомі тільки тепер.

Про це повідомляє польське TVP.info.

Виявилося, що російський дипломат інфікувався коронавірусом, та попри це відвідував громадські місця. А отже – створював небезпеку для польських громадян.

Офіційний представник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин розповів, що генерального консула Росії у Познані за встановленою законом процедурою видворили з країни ще 22 лютого 2021 року, але дипломатичні подробиці стали відомі тільки сьогодні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А передувало цьому ось що:

  • 21 січня у дипломата та його доньки підтвердили коронавірус.
  • Маючи інформацію про свою хворобу, консул проігнорував вимогу щодо ізоляції.
  • Він вирішив, що може собі дозволити відвідувати громадські місця, проводити зустрічі тощо.

Наприклад, дипломат (з відкритих джерел відомо, що ім’я генерального консула Росії у Познані – Ігор Ощепков) спостерігав і фотографував учасників мітингу на підтримку Олексія Навального 23 січня у Познані.

ФОТО: консул РФ по центру

У підсумку дії росіянина у Польщі визнали безвідповідальними й небезпечними. 8 лютого польське міністерство закордонних справ оголосило його персоною нон грата.

“Результатом його вчинків могло стати інфікування інших людей, ба більше – виникнення нових спалахів захворювання. Дії дипломата поставили під загрозу здоров’я людей, які могли з ним контактувати”, – наголосив Жарин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також він наголосив, що Польща скоординувала свої дії з іншими країнами  Удар у відповідь: Швеція, Польща і Німеччина висилають російських дипломатів (зокрема, Швецією та Німеччиною). А рішення про видворення росіянина співпало з необхідністю відповісти на вислання польського дипломата з Росії.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності