Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Польща і НАТО розгромлені… Росією, – несподіваний результат навчань з НАТО

Найбільші військові навчання в історії постсоціалістичної Польщі закінчилися умовним знищенням республіки, незважаючи на підтримку НАТО.
У Польщі пройшли найбільші з 1989 року військові навчання «Зима-2020», які закінчилися «ганьбою і повним провалом», всього за п’ять днів армія країни програла умовну війну з Росією і дозволила знищити республіку, незважаючи на підтримку союзників по НАТО.

Про це повідомляє видання Оnet.pl.

«Згідно з легендою, армія Польщі мала відбивати напад з північного сходу, тобто з боку Калінінградської області Росії та Білорусі. За ходом навчань особисто стежив президент республіки Анджей Дуда, але їх результати засекретили. Причиною цього, за даними інформаторів порталу, є повний розгром польської армії», – йдеться в повідомленні.

У маневрах брали участь кілька тисяч польських офіцерів. Крім того, було задіяно все озброєння, яке є або тільки планується поставити в найближчі десять років, в тому числі зенітні ракетні комплекси Patriot, реактивні системи залпового вогню HI-MARS і багатоцільові винищувачі п’ятого покоління F-35.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вже до четвертого дня змодельованого конфлікту Польща залишилася без військової авіації і ВМС, а умовний противник перебував на лінії Вісли і вів бої за Варшаву, стратегічні порти були заблоковані або захоплені. На п’ятий день підрозділи польської армії втратили від 60 до 80% особового складу, не дивлячись на підтримку НАТО.

«Моделювання війни показало, що війська противника оточили Варшаву вже на четвертий день навчань. Все пішло не так. Командири окремих підрозділів були в шоці, вони відмовлялися виконувати деякі накази, тому що вони були їм просто незрозумілі», – заявили в штабі збройних сил Польщі.

Після закінчення маневрів президент Польщі Анджей Дуда провів нараду з міністром оборони Маріушем Блащак. Представникам ЗМІ заявили, що це були «надзвичайно важливі вчення, що стали хорошим уроком, який дозволить внести корективи і розробити якісь нові елементи».

Нагадаємо, опублікований сценарій превентивного удару НАТО по Калінінградській області Росії передбачає ліквідацію чотирьох основних цілей в даному регіоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Повідомлялося, що після заходу в Чорне море двох американських есмінців російський фрегат «Адмірал Макаров» провів навчання, що включали морський бій з імітованої метою, в якості якої умовно виступили кораблі США.

Відзначимо, бойові літаки ВКС РФ провели навчання над Чорним морем, в акваторію якого напередодні зайшов есмінець ВМС США Donald Cook, відпрацювавши «знищення» цього корабля.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності