Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Польща Київ “послала до дупи”, а Україна залишається без зброї і з зерном. Надія на Словаччину…

Зерновий шантаж Україногю Польщі обернувся для Києва х… – спікер уряду Польщі Пьотр Мюллер заявив, що тепер Варшава постачає Україні зброю лише за заздалегідь узгодженими контрактами.

Про це він повідомив у коментарі агентству PAP.

За його словами, Україна отримує від Польщі озброєння та боєприпаси лише за узгодженими раніше постачаннями.

Він зазначив, що з українського боку з’явилася нібито низка абсолютно неприйнятних заяв та дипломатичних жестів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представник польського Кабміну підкреслив, що з Україною було укладено низку контрактів на постачання зброї, які будуть виконані.

Серед іншого, найбільший закордонний контракт, підписаний польською збройовою промисловістю після 1989 року – на постачання гармати Krab.

Раніше ми писали, що за рекомендацією Єврокомісії Рада Європейського союзу має подовжити дію директиви про тимчасовий захист для українців до 2025 року. Рішення ухвалять 28 вересня.

Отож, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що країна більше не буде допомагати Україні з озброєнням. Наразі країна зайнята переозброєнням власної армії найсучаснішим озброєнням.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А в України з її зерном залишається дивитися у бік маленької Словаччини:

Міністри сільського господарства Словаччини та України домовилися створити систему ліцензування торгівлі зерном, яка дозволить скасувати заборону на імпорт чотирьох українських товарів до Словаччини, повідомило Словацьке сільське господарство Міністерство.

Україна також погодилася зупинити скаргу, яку вона подала проти Словаччини до Світової організації торгівлі (СОТ), йдеться в заяві словацького міністерства, наданій агентству Reuters.

Раніше Україна та Румунія спільно розробляли план контролю над експортом зерна, який допоможе захистити румунських фермерів. Така робота триватиме найближчих 30 днів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що Хорватія не імпортуватиме українську агропродукцію, однак збирається залишитися транзитною країною.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності