Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Польща прос…пала китайцям свій порт у Гдині, поки воювала на кордоні з українським зерном

Компанія з Гонконгу контролює ключову частину польського порту в Гдині, що викликає занепокоєння з точки зору національної безпеки, оскільки він знаходиться поруч з причалом, який використовується для розвантаження військової допомоги США і НАТО для України.

Польська влада заявляє, що пильно стежить за Гданським контейнерним терміналом (ГКТ), яким управляє Hutchison Port Holdings, дочірня компанія CK Hutchison Holdings зі штаб-квартирою в Гонконзі. На уряд чиниться тиск з вимогою віднести термінал до об’єктів критичної інфраструктури, пише Politico.

«Все, що має відношення до безпеки Польщі, постійно аналізується», – сказав заступник міністра оборони Цезарій Томчик в інтерв’ю POLITICO.

«Це, очевидно, включає в себе питання постачання зброї в Україну, і ми робимо все можливе, щоб максимально убезпечити цей процес», – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, GCT – це контейнерний термінал з повним спектром послуг для обробки важких вантажів у Гдині, що займає близько 20 гектарів і майже 600 метрів набережної в порту Балтійського моря.

Термінал розташований навпроти бази польського спецназу та військово-морської верфі, де будуються польські ракетні фрегати. Міністерство оборони США тимчасово використовує сусідній док для розвантаження військового спорядження НАТО і США для Північно-Східної Європи, а також обладнання, що прямує до України.

Занепокоєння з приводу безпеки пов’язане не лише з близькістю Hutchison до ключових військових об’єктів НАТО і Польщі в порту, але й з можливістю компанії перешкоджати доступу до порту.

У серпні обладнання для американської армії мало бути розвантажене на причалі біля GCT. Однак ніс корабля виступав приблизно на 50 метрів у зону Hutchison, і компанія відмовилася дати згоду на розвантаження. Керівництво порту Гдині намагалося втрутитися, щоб знайти рішення, але в кінцевому підсумку перевантаження військової техніки не відбулося.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Війна, що триває в Україні, стала тривожним дзвінком для польської влади, і зараз вона обговорює способи захисту критично важливої інфраструктури в країні.

Спікер Держдепу США Меттью Міллер заявив, що Штати стурбовані посиленням співпраці росії та Китаю.

На початку травня Сі Цзінпін здійснить свою першу поїздку до Європи після пандемії коронавірусу.

Крім того, у травні російський диктатор володимир путін збирається з візитом до Китаю для переговорів із Сі Цзіньпіном. Це може стати першою закордонною поїздкою глави Кремля після переобрання на новий президентський термін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності