Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Польські гусари верхи на танках хлопають крилами перед москвою

Польща проведе найбільший із 1989 року військовий парад, – пресофіцер Першої Варшавської бронетанкової бригади, лейтенант Яцек Пьотровський повідомив, що 15 серпня в Польщі відбудеться військовий парад.

Про це повідомляє Польське радіо.

Парад із нагоди святкування Дня Війська Польського буде найбільшим із 1989 року показом Збройних сил держави.

У Варшаві можна буде побачити техніку польського, американського та корейського виробництва. Разом із польською армією будуть присутні військові з США, Великої Британії, Хорватії та Румунії.

«Кожен, хто хоче спільно з нами святкувати, бо треба зауважити, що День Війська Польського — це передусім свято кожного поляка, і кожен, хто хотітиме слідкувати наживо або в медіа, зможе побачити найсучаснішу техніку, що є на оснащенні Війська Польського або вже невдовзі надійде на оснащення», — заявив Пьотровський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Польща останніми роками активно модернізує свою армію та закуповує сучасне озброєння. Так, у січні 2023 року Польща підписала контракт на 1,4 млрд доларів із США про постачання 114 танків M1A1 Abrams. Також Варшава закупить у Південної Кореї танки та САУ.

Польща оголосила про підписання контракту із США на постачання керованих протитанкових ракет Hellfire. Американський Конгрес вже погодив угоду.

Віцепрем’єр-міністр – міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак затвердив угоду на виробництво польськими підприємствами оборонно-промислового комплексу артилерійських снарядів калібру 155 мм і 120 мм для потреб вітчизняної армії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності