Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

«ПОЛЬСЬКИЙ» ХОЛМ – ТАКИ НАШ!!!

Польща: під підлогою храму знайдено саркофаг сина знаменитого українського князя

pol2Археологи відкрили загадковий саркофаг, знайдений під підлогою базиліки Різдва Пресвятої Діви Марії в колишньому древньоруському (Галицько-Волинське князівство), а нині польському місті Холм. Ймовірно, у ньому був похований один з синів руського князя Данила Галицького.

Базиліка знаходиться в місці, де до 18 століття знаходився православний собор, заснований князем Данилом Галицьким в 1260 році. І знахідки археологів, схоже, підтверджують тезу про те, що рештки людини, знайдені у цегляному саркофазі, зробленому у формі човна, належать комусь із двох синів галицько-волинського князя.

На думку польсько-української дослідницької команди, це рештки Романа або Шварна Даниловича. Обидва були синами князя Данила Галицького у польських ЗМІ.

Археологи, що виявили останки, серед іншого, знайшли і позолочений дзвінок, який і досі дзвенить. Загалом є хороший шанс, що антропологічні дослідження допоможуть встановити особу загиблого. Поки ми знаємо, що покійний був двічі зарізаний мечем, а череп був пошкоджений, можливо, татарською стрілою. Спільні дослідження проводить Інститут археології та етнології і Львівська політехніка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дослідники сподіваються, що в майбутньому у підвалі також буде знайдено і саркофаг князя Данила.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності